Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 150g188kcal16.5g0.4g13.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 125g412kcal2.5g3.7g43.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g25g182kcal0.2g0.2g20g0g
Jauheliha, sika-nauta 250g553kcal43.7g0g42.5g0g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka44g36kcal1.5g8.3g0.4g0.4g
Kirsikkatomaatti, 50g94g19kcal0.6g3.6g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 94g350kcal20.9g0g30g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 63g173kcal1.2g1.9g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1765g3857kcal175.8g41g336g2.2g
Valittu annoskoko883g1929kcal87.9g20.5g168g1.1g
Annoskoko puolitettuna441g964kcal44g10.3g84g0.6g
Arvot/100g100g219kcal10g2.3g19g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085