Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g115g32kcal0.7g6.9g0.2g2.9g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Pekoni rasvainen 38g141kcal4.5g0g13.9g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)8.1g59kcal0g0g6.5g0g
Hirvenliha 175g197kcal37g0g5.3g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 208g89kcal0.8g8.5g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 75g293kcal1.6g1.7g31.5g0g
Lihaliemi laimennettu 125g24kcal0g3.8g0.8g0g
Valkosipuli 13g14kcal1g2g0.1g0.3g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g13g45kcal1.6g8.8g0.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1765g1847kcal97.4g74.2g117.6g11.2g
Valittu annoskoko883g923kcal48.7g37.1g58.8g5.6g
Annoskoko puolitettuna441g462kcal24.4g18.6g29.4g2.8g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84565