Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr2057g2509kcal417.5g0g92.5g0g
Sipuli (kuorittu)1028g278kcal13.4g49.4g2.1g17.5g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)103g288kcal9.7g18.5g19.5g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 4674g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 467g2547kcal4.2g2.3g285g0g
Vehnäjauho puolikarkea 304g1043kcal31g212.7g3.6g10.6g
Sinappi, mieto, meira 125g94g156kcal3.7g20.6g6.5g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)94g75kcal1.4g17.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17640g13789kcal961.8g642.6g818.4g57.2g
Valittu annoskoko8820g6895kcal480.9g321.3g409.2g28.6g
Annoskoko puolitettuna4410g3447kcal240.5g160.7g204.6g14.3g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869