Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g4200g2604kcal138.6g331.8g75.6g21g
Kaurahiutaleita(lidl)1120g3920kcal156.8g627.2g77.3g112g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g1960g823kcal192.1g7.8g2g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g28g105kcal0g26.3g0g0g
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g56g174kcal6.2g33.6g3.9g15.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g56g204kcal2g44.6g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17640g15661kcal991.4g2142.6g321.6g297.4g
Valittu annoskoko8820g7831kcal495.7g1071.3g160.8g148.7g
Annoskoko puolitettuna4410g3915kcal247.9g535.7g80.4g74.4g
Arvot/100g100g89kcal5.6g12.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601