Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g5600g1568kcal33.6g333.2g11.2g140g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g1000g3880kcal330g0g284g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g1600g528kcal52.8g78.4g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 280g119kcal27.5g1.1g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Voi, 1 tl, 5 g240g1752kcal2.4g2.4g192g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17680g16242kcal909g942.2g977g285.6g
Valittu annoskoko8840g8121kcal454.5g471.1g488.5g142.8g
Annoskoko puolitettuna4420g4061kcal227.3g235.6g244.3g71.4g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146868