Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3481g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 244g805kcal20.1g157g4.9g22.2g
Kaurahiutale 279g1042kcal40.4g158.7g20.3g27.8g
Perunamuusi1218g969kcal19.5g147.4g32.9g9.7g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g77g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 84g339kcal0g83.5g0g0g
Rypsiöljy 313g2770kcal0g0g313.3g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g1949g6530kcal233.9g1286.5g46.8g159.8g
Vehnäjauho puolikarkea 1114g3822kcal113.5g779.7g13.4g39g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g70g219kcal9g42.5g1.7g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17696g32992kcal872.8g5310.6g866.6g533.8g
Valittu annoskoko8848g16496kcal436.4g2655.3g433.3g266.9g
Annoskoko puolitettuna4424g8248kcal218.2g1327.7g216.7g133.5g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941