Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g2804g1262kcal0g266.4g0g5.6g
Siirappi, tumma1178g3769kcal1.2g871.6g0g0g
Suola, annos 3g42g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g841g2575kcal100.1g512.4g13.5g141.3g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1571g4554kcal157g895.2g36.1g314.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g2019g6260kcal343.3g1090.4g58.6g262.5g
Vehnäjauho, sunnuntai393g1374kcal47.1g278.8g8.2g11.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17696g39588kcal1297.4g7829.6g232.8g1470.6g
Valittu annoskoko8848g19794kcal648.7g3914.8g116.4g735.3g
Annoskoko puolitettuna4424g9897kcal324.4g1957.4g58.2g367.7g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446