Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g94g178kcal2.3g3.8g17.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)11g34kcal1g1.1g2.7g0g
Tomaattipyree, Pirkka50g41kcal1.7g9.5g0.5g0.5g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 31g13kcal1.1g1.5g0.3g0g
Valkoviini makea 75g73kcal0.2g4.5g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 250g554kcal43.8g0g42.5g0g
Persilja 1.3g0.3kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 88g29kcal0.5g4.9g0.2g2.2g
Lehtiselleri 19g2.4kcal0.2g0.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Oliiviöljy 8.8g77kcal0g0g8.8g0g
Voi 19g136kcal0.2g0.1g15.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1770g2306kcal103.6g56.4g176.4g8.2g
Valittu annoskoko885g1153kcal51.8g28.2g88.2g4.1g
Annoskoko puolitettuna443g577kcal25.9g14.1g44.1g2.1g
Arvot/100g100g130kcal5.9g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165