Savulohilaatikko

HUOM: KALAN TULEE OLLA VALMIIKSI SAVUSTETTUA! Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet.

Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta.

Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.

Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu.

Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.

Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan.

Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.

Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 443 grammaa

Jolipepo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g3497g2098kcal52.5g454.6g3.5g31.5g
Sipuli (kuorittu)500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl50g450kcal0g0g50g0g
Kirjolohifilee 1499g2478kcal251g0g164.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2498g824kcal82.4g122.4g0g0g
Kananmuna, keitetty 799g1140kcal99.9g2.4g81.9g0g
Tilli, tuore 15g4.5kcal0.6g0.1g0.1g0.3g
Valkopippuri 2.5g7.1kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17720g14273kcal986.4g1209.2g603g82g
Valittu annoskoko8860g7137kcal493.2g604.6g301.5g41g
Annoskoko puolitettuna4430g3568kcal246.6g302.3g150.8g20.5g
Arvot/100g100g81kcal5.6g6.8g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276921