Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen156g1123kcal1.6g1.6g124.7g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 1807g414kcal32.7g43.4g3.6g38g
Lehtikaali 568g226kcal19.5g23.1g3.4g11.4g
Kesäkurpitsa zucchini 2327g420kcal13g58.2g9.3g16.3g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Vesi3199g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g800g480kcal7.2g41.6g32g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17760g5376kcal151.8g343.6g346.2g137.2g
Valittu annoskoko8880g2688kcal75.9g171.8g173.1g68.6g
Annoskoko puolitettuna4440g1344kcal38g85.9g86.6g34.3g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612