Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen156g1123kcal1.6g1.6g124.8g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 1808g414kcal32.7g43.4g3.6g38g
Lehtikaali 568g226kcal19.5g23.1g3.4g11.4g
Kesäkurpitsa zucchini 2328g420kcal13g58.2g9.3g16.3g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Vesi3200g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g800g480kcal7.2g41.6g32g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17768g5379kcal151.8g343.6g346.4g137.2g
Valittu annoskoko8884g2689kcal75.9g171.8g173.2g68.6g
Annoskoko puolitettuna4442g1345kcal38g85.9g86.6g34.3g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612