Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer18g90kcal0.7g9.8g5.3g0.9g
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.3g0g
Sokeri 15g61kcal0g14.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu19g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana178g742kcal10g77.8g43g3.2g
Valittu annoskoko89g371kcal5g38.9g21.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna45g186kcal2.5g19.5g10.8g0.8g
Arvot/100g100g416kcal5.6g43.6g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=438834