Äyriäispaella (Pirkka)

1. Sulata äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta hyvin.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulit.

Suikaloi paprika.

Kuutioi chorizo pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipuleita siinä hetki.

Lisää pannulle chorizo ja riisit.

Jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

3. Lisää pannulle kiehuva vesi ja mausteet.

Hauduta kannen alla noin 17 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.

4. Lisää joukkoon suikaloitu paprika ja hauduta pari minuuttia.

Sekoita paellaan valutettu äyriäissekoitus.

Kuumenna ja hauduta vielä 3-5 minuuttia.

Koristele paella tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 204 grammaa

Akalliop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Äyriäissekoitus (Pirkka), annos 350g38g34kcal6.5g1.3g0.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Paprika punainen 20g5.8kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g11g39kcal2.2g0.1g3.3g0g
Riisi tumma 19g65kcal1.3g13.4g0.4g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana179g308kcal20.6g31.6g11g2.2g
Valittu annoskoko89g154kcal10.3g15.8g5.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna45g77kcal5.2g7.9g2.8g0.6g
Arvot/100g100g173kcal11.5g17.7g6.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=450619