Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 6g18kcal1.1g2.9g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.8g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g19g11kcal0.3g2.4g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g12g18kcal0.1g0.7g1.5g0.1g
Oliiviöljy 4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.9g24kcal0.7g4.8g0.1g0.2g
Ohrajauho 5.2g17kcal0.4g3.3g0.1g0.4g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 2.8g7.5kcal0.2g1.3g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana179g276kcal5.6g31.4g13.2g3.4g
Valittu annoskoko89g138kcal2.8g15.7g6.6g1.7g
Annoskoko puolitettuna45g69kcal1.4g7.9g3.3g0.9g
Arvot/100g100g154kcal3.1g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694