Rahkatorttu (persikkaa sisällä)

Voitele tasapohjainen irtopohjavuoka, halk.

noin 25cm.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna vatkaten joukkoon.

lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Laita kylmään huilimaan täytteen teon ajaksi.

Viipaloi valutetut persikat ohuemmiksi siivuiksi.

Sekoita täytteen ainekset kermaa lukuunottamatta keskenään, sitruunasta mukaan myös raastettu kuori.

Levitä pohjan päälle persikkaviipaleet.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita se varoen muun täytteen joukkoon.

Kaada täyte persikoiden päälle.

Paista 50-60min. 175 asteessa.

Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen vuuan reunojen irroittamista ja lautaselle siirtelyä.

Säilytä jääkaapissa.

Persikat voi jättää pois tai korvata ne muulla mieleisellä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g5.2g38kcal0.1g0.1g4.2g0g
Sokeri 4.4g18kcal0g4.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.9g4.1kcal0.4g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.5g29kcal0.9g5.9g0.1g0.3g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0.3%26g17kcal2.9g1.1g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 8.6g12kcal1.1g0g0.9g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml2.6g0.5kcal0.2g0g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1g3.5kcal0g0.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g10g36kcal0.2g0.3g3.7g0g
Persikkasäilyke sokeriliemessä 19g13kcal0.2g2.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana179g347kcal12g32.4g18.6g1g
Valittu annoskoko89g174kcal6g16.2g9.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna45g87kcal3g8.1g4.7g0.3g
Arvot/100g100g194kcal6.7g18.1g10.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422284