Tomaatti-hirssipuuro

Huuhdo ja valuta hirssi huolellisesti kylmän veden alla.

Paahda hirssiä kattilan pohjalla parin minuutin ajan ja lisää sitten vesi, suola, kardemumma ja timjami.

Kiehauta seos ja jätä miedolle lämmölle kannen alle noin 15 minuutiksi kypsymään.

Sekoita välillä, ettei hirssi pala pohjaan.

Kun vesi on imeytynyt hirssiin, lisää tomaattimurska.

Hauduttele vielä 15 minuuttia.

Mausta voilla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa kikhernepyöryköiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 371 grammaa

Irinamoi

Irinamoi sanoi...

Tuolta alkuperä :) \r\nhttp://www.menaiset.fi/artikk
eli/ruoka/reseptit/vaivaton_tomaatt
i_hirssipuuro\r\n\r\nitse vaihtelen tomaattimurskia esim valkosipulilla maustettu jne


maanantai 21.04.2014 klo 19:52

AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirssisuurimo 1dl=80g (keittämätöntä)1499g5260kcal169.3g1031g43.5g48g
Vesi4795g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk2398g643kcal14.4g127.1g4.8g33.6g
Voi, 1 tl, 5 g150g1094kcal1.5g1.5g119.9g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g15g47kcal1.6g9g1g4.2g
Timjami 6g17kcal0.5g1.6g0.4g2.2g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17808g14186kcal377.2g2349.6g340g182.4g
Valittu annoskoko8904g7093kcal188.6g1174.8g170g91.2g
Annoskoko puolitettuna4452g3547kcal94.3g587.4g85g45.6g
Arvot/100g100g80kcal2.1g13.2g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420405