Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g87g18kcal1.3g2.6g0.4g0g
Tomaatti 218g50kcal1.2g7.5g0.7g3.1g
Kurkku 117g13kcal0.7g1.6g0.1g0.8g
Sipuli 32g10kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 58g92kcal0.6g0.8g9.3g2g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g224g605kcal40.4g4.5g47.1g0g
Oregano, kuivattu 0.6g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Paprika keltainen 99g30kcal0.9g5g0.2g2g
Oliiviöljy 39g348kcal0g0g39.3g0g
Viinietikka 15g3kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Valkosipuli 4.7g5kcal0.4g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1792g2356kcal92.2g49.8g194.6g18g
Valittu annoskoko896g1178kcal46.1g24.9g97.3g9g
Annoskoko puolitettuna448g589kcal23.1g12.5g48.7g4.5g
Arvot/100g100g131kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512