Aapon hernesoppa

-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 224 grammaa

Aapo69
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1177g3558kcal210.9g570.9g11.8g125.9g
Vesi5885g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 9g6.6kcal0.1g1.1g0.1g0.4g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 19g53kcal2.1g7.2g0.6g5g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)266g851kcal31.9g2.7g79.8g0g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g539g485kcal91.6g1.6g12.9g0g
Sipuli (kuorittu)388g105kcal5g18.6g0.8g6.6g
Sinappi, mieto, meira 125g68g114kcal2.7g15g4.8g0g
Porkkana 589g192kcal3.6g32.7g1.2g15g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17920g10730kcal695.8g1299.6g224g305.8g
Valittu annoskoko8960g5365kcal347.9g649.8g112g152.9g
Annoskoko puolitettuna4480g2683kcal174g324.9g56g76.5g
Arvot/100g100g60kcal3.9g7.3g1.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138568