Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3301g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 330g246kcal43.3g3.6g1.3g22.8g
Sokeri 53g214kcal0g52.8g0g0g
Suola, annos 3g198g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 357g3153kcal0g0g356.6g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)462g1525kcal74g240.3g30.5g60.1g
Porkkana 1321g432kcal8.2g73.4g2.6g33.7g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)1222g4275kcal147.8g790.3g61.1g67.2g
Hiivaleipävehnäjauho 1717g5595kcal208.2g1019.7g48.1g94.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17920g30881kcal963g4360.2g1000.4g556.4g
Valittu annoskoko8960g15441kcal481.5g2180.1g500.2g278.2g
Annoskoko puolitettuna4480g7720kcal240.8g1090.1g250.1g139.1g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138