Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa313g53kcal1.2g7.8g1.9g2.2g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)250g415kcal47.5g0g25g0g
Ranskankerma Valio94g263kcal2.3g3.3g26.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g141g29kcal0.8g5.3g0.4g2g
Lihaliemikuutio Maggi6.9g19kcal0.6g0.5g1.6g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)63g169kcal18.8g0g10.6g0g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1795g1911kcal143.2g36.8g131.6g9.4g
Valittu annoskoko897g956kcal71.6g18.4g65.8g4.7g
Annoskoko puolitettuna449g478kcal35.8g9.2g32.9g2.4g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208690