Karitsa-kaalikeitto

1. Kuumenna rasva pannulla ja aseta jäinen karitsankäristysliha pannulle.

Käännä ja irrota kerros sulanutta lihaa pannulle.

Käännä heti uudelleen ja irrota taas kerros.

Jatka näin, kunnes koko liha on paistettu.

Anna lihaviipaleiden ruskistua kunnolla ja revi ne pieniksi paloiksi paiston aikana.

2. Siirrä liha kattilaan, lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa keittojuuresten porkkanat ohuiksi lanteiksi ja muut juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan.

3. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai raastimella ja lisää keittoon.

Anna kaalin kiehua vielä noin 15 minuuttia ja lisää purjoviipaleet noin 5 minuutiksi mukaan.

Lisää hiukan vettä, jos keitto on liian sakea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Nopea karitsankäristys (Pirkka), annos 100g1.2g2.4kcal0.2g0g0.2g0g
MiniLätta kevyt kasvirasvalevite 28% (annos 15 g)0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.9g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl0g0.1kcal0g0g0g0g
Keittojuures, Pirkka1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkokaali keräkaali 1g0.3kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g7kcal0.4g0.2g0.4g0g
Valittu annoskoko9g3kcal0.2g0.1g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna5g2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Arvot/100g100g37kcal2.2g1.1g2.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133565