Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 1.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Kukkakaali 2.7g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Herneet (Apetit)1.6g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Sinappi 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Salaatti, jäävuori tuore0.4g0kcal0g0g0g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g15kcal0.2g1.2g0.8g0.2g
Valittu annoskoko9g8kcal0.1g0.6g0.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g4kcal0.1g0.3g0.2g0.1g
Arvot/100g100g85kcal1.1g6.7g4.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056