Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2.5g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)2g6.4kcal0.3g1.2g0.1g0.3g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g4g14kcal0.5g2.8g0.1g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g0.3g1.8kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g45kcal1.6g8.2g0.8g0.8g
Valittu annoskoko9g23kcal0.8g4.1g0.4g0.4g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.4g2.1g0.2g0.2g
Arvot/100g100g243kcal8.6g44.1g4.3g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577