Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1g7.1kcal0g0g0.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1.2g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Kaurahiutale 0.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Sokeri 1.4g5.7kcal0g1.4g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g1.9g2.3kcal0.1g0.1g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 1.9g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g47kcal0.8g5.6g2.2g0.2g
Valittu annoskoko9g24kcal0.4g2.8g1.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g12kcal0.2g1.4g0.6g0.1g
Arvot/100g100g258kcal4.3g30.4g12g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932