Savusiikapiirakka

Sekoita perunasosejauhe ja piimä keskenään.

Lisää öljy.

Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja nypi sitten sekaisin piimä-perunasoseen kanssa.

Lisää lopuksi vesi.

Voitele iso piirasvuoka (huom: halkaisija 27 cm). Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli.

Kun sipuli käytetään raakana, kannattaa huolehtia, että se on riittävän hienoa silppua.

Halutessasi voit kuullottaa sipulia kevyesti pannulla.

Leikkaa kala pieniksi paloiksi putsaten samalla ruodot pois.

Hienonna tilli.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 0.5g1.7kcal0.1g0.4g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.6g5.3kcal0g0g0.6g0g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%0.4g1kcal0.1g0g0g0.2g
Perunasosejauhe valmistamaton 0.5g2kcal0g0.4g0g0g
Maustamaton jogurttirahka (Milbona), annos 250g1g0.6kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.8g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Savusiika savukala1.2g1.4kcal0.2g0g0g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl0.8g0.7kcal0g0g0.1g0g
Ranskankerma, Milbona0.8g2.3kcal0g0g0.2g0g
Juustoraastesekoitus (Gouda+Edam) (Lidl), annos 100g0.6g1.9kcal0.1g0g0.1g0g
Raejuusto, velbo, lidl (Velbo), annos 100g0.8g0.6kcal0.1g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.7g1kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g39kcal1.6g1.8g2.2g0.4g
Valittu annoskoko10g19kcal0.8g0.9g1.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g10kcal0.4g0.5g0.6g0.1g
Arvot/100g100g204kcal8.4g9.5g11.6g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234166