Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2.9g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2.4g7.2kcal0.2g1.4g0g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.7g0g0.1g
Hiiva 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g1.6kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g44kcal1.2g8.2g0.4g0.8g
Valittu annoskoko9g22kcal0.6g4.1g0.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.3g2.1g0.1g0.2g
Arvot/100g100g234kcal6.4g43.6g2.1g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580