Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.5g4kcal0g0g0.4g0g
Sokeri 1.1g4.4kcal0g1.1g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g2.7g1.8kcal0.3g0.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2g6.9kcal0.2g1.4g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g2.7g0.9kcal0g0.2g0g0g
Siirappi 0.3g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g39kcal1g6.2g0.8g0.2g
Valittu annoskoko10g19kcal0.5g3.1g0.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g10kcal0.3g1.6g0.2g0.1g
Arvot/100g100g203kcal5.3g32.6g4.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=182175