Rahkakääretorttu

Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset.

Lisää hyppysellinen leivinjauhetta valkuaisten sekaan ja vatkaa kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Sekoita keltuaiset, 50g rahkaa, hiutaleet, makeutusaine ja kaakao.

Sekoita pohjan ainekset yhteen.

Kaada taikinaseos leivinpaperille uunipellille ja levitä tasaiseksi.

Reseptin annoksesta ei tule ison pellin kokoista pohjaa, joten älä levitä taikinaa liian ohueksi (n. 1 cm paksuus hyvä).

Huom.

Sirottelin hivenen korppujauhoja leivinpaperille ennen taikinan kaatamista, mutta en tiedä kuinka paljon se vaikutti siihen, ettei taikina jäänyt paiston jälkeen leivinpaperiin kiinni.

Paista uunissa kunnes pohja on jämäkkä eikä tahmainen.

Sekoita sillä aikaa 200g rahkaa, kaakaojauhe ja makeutusjauhe esim.

sähkövatkaimella.

Joidenkien mielestä rahkasta voi jäädä täytteeseen aavistuksen hapan maku, mutta tätä voi peittää maustamalla seosta lisää tai kokeilemalla eri rahkoja.

Kumoa jäähtynyt pohja ylösalaisin, levitä täyte ja rullaa kääretortuksi.

Leikkaa päädyt veitsellä tasaisen siisteiksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Salitintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 2.6g3.7kcal0.3g0g0.3g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe0g0.1kcal0g0g0g0g
Tumma kaakaojauho (Van houten), annos 10g0.2g0.9kcal0g0g0g0.1g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g1.2g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g4.7g2.8kcal0.5g0.2g0g0g
Tumma kaakaojauho (Van houten), annos 10g0.2g0.9kcal0g0g0g0.1g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe0g0.1kcal0g0g0g0g
Fibrex sokerijuurikaskuitu hiutale0.5g0.3kcal0g0g0g0.3g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g19kcal1.8g0.6g0.6g1g
Valittu annoskoko9g10kcal0.9g0.3g0.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna5g5kcal0.5g0.2g0.2g0.3g
Arvot/100g100g102kcal9.6g3.2g3.2g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=278247