Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 5.9g6.3kcal0.5g1g0g0.1g
Hunaja1.6g5.2kcal0g1.3g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g45kcal1g4.8g2.4g0.2g
Valittu annoskoko10g22kcal0.5g2.4g1.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.3g1.2g0.6g0.1g
Arvot/100g100g225kcal5.1g24.2g12.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384