Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)3.3g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma1g3.2kcal0g0.7g0g0g
Hiiva 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2.2g7.5kcal0.3g1.5g0g0.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)1g3.8kcal0.1g0.8g0g0.1g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g1g1.4kcal0.1g0.1g0g0.5g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1g3kcal0.1g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g40kcal1.4g7.6g0g1.6g
Valittu annoskoko10g20kcal0.7g3.8g0g0.8g
Annoskoko puolitettuna5g10kcal0.4g1.9g0g0.4g
Arvot/100g100g206kcal7.1g38.8g0g8.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153