Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Lehtiselleri 0.1g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 7g0.6kcal0g0g0.1g0g
Risottoriisi (Risella), 60g1.4g4.9kcal0.1g1g0g0g
Valkoviini kuiva 0.4g0.3kcal0g0g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g0.5g2kcal0.2g0g0.1g0g
Oliiviöljy 0.1g0.8kcal0g0g0.1g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g17kcal0.6g2g0.6g0g
Valittu annoskoko10g9kcal0.3g1g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna5g4kcal0.2g0.5g0.2g0g
Arvot/100g100g90kcal3.1g10.3g3.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743