Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 1.4g5.2kcal0.2g0.8g0.1g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 3.4g12kcal0.3g2.4g0g0.1g
Sokeri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.3g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)0.4g3.1kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g41kcal1g6.6g0.8g0.4g
Valittu annoskoko10g20kcal0.5g3.3g0.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g10kcal0.3g1.7g0.2g0.1g
Arvot/100g100g209kcal5.2g34g4.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623