Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g4.8g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Voi 0.7g5.2kcal0g0g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.9g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 0.7g2.4kcal0g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g29kcal0.6g2.8g1.8g0g
Valittu annoskoko10g15kcal0.3g1.4g0.9g0g
Annoskoko puolitettuna5g7kcal0.2g0.7g0.5g0g
Arvot/100g100g151kcal3.1g14.4g9.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254258