Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl3.5g1.3kcal0g0.3g0g0g
Hiiva, 50g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.7g2.2kcal0g0.5g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g0.4g2.3kcal0.1g0g0.2g0g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi0.5g1.6kcal0.1g0g0.1g0.2g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g1g3.2kcal0.1g0.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 1.5g5kcal0.1g1g0g0.1g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1.3g4.1kcal0.1g0.8g0g0.2g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g0.2g0.3kcal0g0.1g0g0.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g43kcal1g7g0.6g1.4g
Valittu annoskoko10g21kcal0.5g3.5g0.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.3g1.8g0.2g0.4g
Arvot/100g100g217kcal5.1g35.7g3.1g7.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492