PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 1.1g0.5kcal0.1g0g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g1.8g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g2.1g1.5kcal0.3g0.1g0g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g1.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.7g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g9kcal1.2g1g0g0g
Valittu annoskoko10g4kcal0.6g0.5g0g0g
Annoskoko puolitettuna5g2kcal0.3g0.3g0g0g
Arvot/100g100g45kcal6.2g5.2g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=359209