Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 4.6g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Persilja 0g0kcal0g0g0g0g
Minttu, tuore (-), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 0.8g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Oliiviöljy 0.6g5.4kcal0g0g0.6g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)1.3g2.8kcal0.2g0g0.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g26kcal0.6g2g1.6g0.2g
Valittu annoskoko10g13kcal0.3g1g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g7kcal0.2g0.5g0.4g0.1g
Arvot/100g100g135kcal3.1g10.4g8.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211