Joben sinihomejuustoinen punajuurivuoka

Ihan näin alkuun että satsi on iso, siitä tuli 2 Arabian uunivuokaa, helppo puolittaa.

Kuori ja viipaloi punajuuret.

Itse vielä lisäksi suikaloin niitä pienemmiksi jotta kypsyminen nopeutuu.

Kuori sipulit, halkaise ja viipaloi.

Kuori valkosipulinkynnet ja pieni.

(voi jättää pois jos ei pidä).

Paistele ilman rasvaa broilersuikaleet (tai jauheliha) sipulit joukkoon, kun sipuli pehmennyt on valmis, broitsun ei tarvitse olla kypsää, kuivaa vaan turhaan uunissa.

Itse halusin kasata kerroksittain eri maut, eli pohjalle punajuurta ihan kunnolla, siihen päälle pippurimyllystä pippurirouhetta, pienitty valkosipuli, inanen suolaa.

Seuraavaksi broitsu/sipuliseos (jauheliha), siihen päälle auramuru.

Lopuksi päälle punajuurta niin että broitsu peittyy eikä kuiva.

Siihen ruokakerma päälle.

Pinnalle sirottelin suolaa, pippurirouhetta ja vähän meiramia.

Uuniin matalalle tasolle muhimaan noin 1.5h-2h 150-175 astetta kunnes punajuuret ovat kypsiä.

Söin raejuuston kera....

nam
Ps. ole varovainen suolan kanssa koska aurasta tulee paljon suolaa joten alimmat punajuuret ei tarvitse suolaa välttämättä ollenkaan, vain pinnalle.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3830 grammaa

Jobelix72

Jobelix72 sanoi...

Vinkkinä voit muunnella tätä makusi mukaan... broitsu tai jauheliha, aura tai vuohenjuusto tai feta, valkosipulia tai ei, enemmän kaloreita niin sekoita vielä ranskankerma ruokakermaan.

tiistai 30.09.2014 klo 14:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Hunajamarinoitu broilerin fileesuikale, pirkka2.7g3.3kcal0.5g0g0.1g0g
Maustettu ruokakerma aura (Valio), annos 250g1.3g1.4kcal0g0g0.1g0g
Aurajuusto0.4g1.3kcal0.1g0g0.1g0g
Porkkana 1.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g16kcal1.2g0.8g0.6g0.2g
Valittu annoskoko10g8kcal0.6g0.4g0.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g4kcal0.3g0.2g0.2g0.1g
Arvot/100g100g81kcal6.1g4g3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437254