Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g2.2g13kcal0.5g0.4g1.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 2.4g3.4kcal0.3g0g0.2g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu1.1g5.9kcal0.3g0.2g0.5g0g
Pellavansiemen kokonainen 1.4g7.2kcal0.3g0g0.6g0.4g
Auringonkukansiemen 1.1g6.5kcal0.3g0.1g0.5g0.1g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g1g0.5kcal0.1g0g0g1g
Oliiviöljy 0.6g5.4kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g83kcal3.6g1.4g7g3.4g
Valittu annoskoko10g42kcal1.8g0.7g3.5g1.7g
Annoskoko puolitettuna5g21kcal0.9g0.4g1.8g0.9g
Arvot/100g100g425kcal18.4g7.1g35.7g17.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107