Kartanon limppu Maidoton

2 dl Tuoppi-maltaita
1 dl leipä/mämmimaltaita
4 dl kiehuvaa vettä
3 pss (33g) kuivahiivaa
2½ dl omenatäysmehua
1 dl riisijuomaa Nordic
2 tl ruususuolaa
2½ dl siirappia
1 rkl kuminoita
2 rkl pomeranssinkuorta
6 dl karkeita ruisjauhoja
5 dl luomu hiivaleipäjauhoja
3 dl kokojyvävehnäjauhoja

Kaada maltaitten päälle kiehuva vesi.

Lisää hetken päästä omenamehu ja riisimaitojuoma.

Anna seoksen seistä hetken, kunnes se on n. 42 asteista.

Lisää kuivahiiva sekoitettuna pieneen määrään jauhoja.

Sekoita joukkoon siirappi, suola ja mausteet.

Lisää jauhoja vuorotellen, kunnes taikina on pehmeän kimmoisaa.

Viimeksi vehnäjauhoja tarpeellinen määrä.

Anna taikinan kohota . n. tunnin ajan.

Jaa taikina kolmeen osaa, leivo ne pyöreiksi limpuiksi tai pane osat vuokiin.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Paista 175 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

Voitele limput pariin otteeseen siirappivedellä.

Herkkuja syntyy.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 716 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g0.7g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vesi1.8g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Luomu tuorepuristettu omenatäysmehu (Pirkka), annos 100g1.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Riisijuoma nordic maidoton (Ravintoraisio oy), annos 750g0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.6g4.8kcal0g1.2g0g0g
Kumina mauste (Mausteet), annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1.5g4.6kcal0.1g0.8g0g0.2g
Hiivaleipäjauho, luomu (Liperin mylly)1.4g5.1kcal0.2g1g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g0.7g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g41kcal1g8.2g0g0.8g
Valittu annoskoko10g21kcal0.5g4.1g0g0.4g
Annoskoko puolitettuna5g10kcal0.3g2.1g0g0.2g
Arvot/100g100g209kcal5.1g41.8g0g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=322395