Tattari peruspuuro, tuore

Liota kokonaiset tattarinjyvät (1 dl) yön yli väljässä vedessä ja huuhtele aamulla huolellisesti.

Lisää joukkoon keskikokoinen banaani ja 1 dl siemen- tai pähkinämaitoa.

Maidon voit tehdä itse tai ostaa kaupasta valmiin, kunhan katsot ettei siinä ole lisättyä sokeria, mutta sen sijaan lisättyä D- ja B- vitamiinia on ihan hyvä olla.

Maidon voi myös korvata vedellä.

Sekoita tehosekoittimessa.

Liottaessa tattari turpoaa kaksinkertaiseksi, joten annoksesta tulee itse asiassa 3 dl, eli täysi lautanen, lähemmäs 400gr.

Kaloreita nestevalinnasta riippuen
350- 40
0.
Vaikka tattarista tulee paljon kaloreita ja hiilihydraatteja, tulee siitä samalla paljon proteiinia, ja samalla se vähentää kolesterolin imeytymistä.

Tattarissa on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria.

Tattari on helposti sulavaa, mutta antaa pitkän kylläisyyden tunteen.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Naponen2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Banaani, keskikokoinen painaa 120g3.5g3kcal0g0.6g0g0.1g
Soijamaito light+ca+vit (Alpro), annos 100g3.5g1kcal0.1g0.1g0g0g
Tattari kokonainen (Risenta), annos 100g2.8g9kcal0.3g1.8g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g26kcal0.8g5g0.2g0.6g
Valittu annoskoko10g13kcal0.4g2.5g0.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna5g7kcal0.2g1.3g0.1g0.2g
Arvot/100g100g135kcal4.1g25.5g1g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437039