Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5.8g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 2.3g3.1kcal0.1g0.1g0.3g0g
Dijonsinappi, Maille, Original0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli, tuore0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g1.3g1.8kcal0.2g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g13kcal0.8g0.6g0.8g0.2g
Valittu annoskoko10g6kcal0.4g0.3g0.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g3kcal0.2g0.2g0.2g0.1g
Arvot/100g100g65kcal4.1g3.1g4.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447