Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 33g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.3g2.5kcal0.4g0g0g0.2g
Sokeri 0.5g2.2kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 3.6g32kcal0g0g3.6g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)4.6g15kcal0.7g2.4g0.3g0.6g
Porkkana 13g4.3kcal0.1g0.7g0g0.3g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)12g43kcal1.5g7.9g0.6g0.7g
Hiivaleipävehnäjauho 17g56kcal2.1g10.2g0.5g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana180g310kcal9.6g43.4g10g5.4g
Valittu annoskoko90g155kcal4.8g21.7g5g2.7g
Annoskoko puolitettuna45g78kcal2.4g10.9g2.5g1.4g
Arvot/100g100g172kcal5.3g24.1g5.6g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138