Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali52g11kcal0.6g1.8g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.9g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Puuroriisi2.5g8.8kcal0.2g1.9g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 21g48kcal4g0g3.5g0g
Siirappi 2.1g6.3kcal0g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana181g154kcal9.8g11.6g7.2g3g
Valittu annoskoko91g77kcal4.9g5.8g3.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna45g39kcal2.5g2.9g1.8g0.8g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.4g4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318