Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 800g183kcal14.5g19.2g1.6g16.8g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Juuriselleri 400g126kcal5g18.4g0.8g12.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl120g1080kcal0g0g120g0g
Tomaattipyree, Pirkka280g230kcal9.5g53.2g2.8g2.8g
Vesi3200g0kcal0g0g0g0g
Timjami 2g5.7kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Valkopippuri, annos 1g32g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste1600g1568kcal288g0g43.2g0g
Katkarapu pienet (pirkka)720g475kcal108g0g5g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)1000g1030kcal170g17g28g0g
Valkoviini kuiva 400g274kcal1.2g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18012g10226kcal1208.2g270.2g405g80.2g
Valittu annoskoko9006g5113kcal604.1g135.1g202.5g40.1g
Annoskoko puolitettuna4503g2557kcal302.1g67.6g101.3g20.1g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156