Mungpapukeitto

Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 515 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 350g0kcal0g0g0g0g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g280g249kcal19.6g39.2g1.1g14.3g
Paprika, punainen70g18kcal0.6g3.2g0.3g1.4g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Valkosipuli 5.3g5.7kcal0.4g0.9g0g0.1g
Auringonkukkaöljy 8.8g77kcal0g0g8.8g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g8.4g18kcal1.2g1.8g0.7g0g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)61g12kcal0.4g2.1g0.2g0g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g30g81kcal4.9g0.2g6.8g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%35g56kcal0.9g0.9g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1803g1064kcal57.4g101.6g46.6g33.4g
Valittu annoskoko901g532kcal28.7g50.8g23.3g16.7g
Annoskoko puolitettuna451g266kcal14.4g25.4g11.7g8.4g
Arvot/100g100g59kcal3.2g5.6g2.6g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331097