Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g88g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 1280g4790kcal185.6g729.6g93.4g128g
Vehnäjauho puolikarkea 3120g10705kcal317.9g2184g37.4g109.2g
Sokeri 96g390kcal0g95.9g0g0g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4000g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)400g2880kcal4g4g320g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18032g37529kcal1015g6027g901.6g474.4g
Valittu annoskoko9016g18765kcal507.5g3013.5g450.8g237.2g
Annoskoko puolitettuna4508g9382kcal253.8g1506.8g225.4g118.6g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623