Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g3726g11549kcal93.1g2794.2g18.6g279.4g
Maito, Kevyt2235g1028kcal71.5g107.3g33.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1490g417kcal8.9g88.7g3g37.3g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g186g900kcal45.6g62g53.6g52.9g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g1118g838kcal55.9g134.1g5.6g782.4g
Voi 209g1514kcal2.5g0.8g169.6g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g41g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18032g32493kcal555g6374.2g567.8g2304g
Valittu annoskoko9016g16247kcal277.5g3187.1g283.9g1152g
Annoskoko puolitettuna4508g8123kcal138.8g1593.6g142g576g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.3g3.1g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340488