Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 6000g4568kcal112.8g930g12g60g
Sipuli 1000g303kcal12.5g48g2g17g
Janssonfileet (rainbow)1000g1450kcal100g130g57g0g
Kuohukerma,valio,2dl800g2720kcal16g24g280g0g
Voi, 1 tl, 5 g100g730kcal1g1g80g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g24g74kcal4.3g9.8g1.9g4.3g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 100g46kcal3g4.8g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18048g19781kcal499.2g2295.2g868.8g162.6g
Valittu annoskoko9024g9890kcal249.6g1147.6g434.4g81.3g
Annoskoko puolitettuna4512g4945kcal124.8g573.8g217.2g40.7g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083