Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 879g2866kcal106.6g522.3g24.6g48.4g
Kauralese 384g1381kcal69.1g174.9g29.5g67.1g
Ruokasuola jodioitu 21g0.5kcal0.1g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g35g127kcal15.8g14.1g2.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 959g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 192g241kcal21.1g0.5g17.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 160g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 6394g19278kcal6.4g4738.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18048g47784kcal438.2g10900g147g231g
Valittu annoskoko9024g23892kcal219.1g5450g73.5g115.5g
Annoskoko puolitettuna4512g11946kcal109.6g2725g36.8g57.8g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140230