Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5321g1123kcal63.8g180.9g10.6g111.7g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 2128g2816kcal56g68.1g255.4g0g
Dijonsinappi, Maille, Original160g112kcal6.4g12.8g4.8g4.8g
Ruohosipuli, tuore213g58kcal3g8.1g1.3g2.3g
Mustapippuri 21g60kcal2.3g8.2g0.7g5.6g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g1171g1674kcal146.3g3.5g120.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18048g11682kcal555.6g563.2g786.8g248.8g
Valittu annoskoko9024g5841kcal277.8g281.6g393.4g124.4g
Annoskoko puolitettuna4512g2921kcal138.9g140.8g196.7g62.2g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447